Jul 12, 2014

Taman Bukit Tawau #Part2

Assalamualaikum dan selamat menjalani ibadah puasa ^_^ sekian lama dah aku menghilang gara2 assignment yang berlambak ! okay, its time for me to update my blogg.. tajuk ni bersambungan dengan part 1, yang belum baca tu boleh klik sini.. part 2 ni kami plan ke taman bukit tawau untuk masuk ke bahagian 'kolam air panas', dan sekaligus menyambut birthday ketua kelas gitu, tapi suprise lah sebab dia sendiri pun tak tahu plan kami.. so let's start my story..
ni sewaktu perjalanan dah bermula, so kenalah selfie dulu.. haha, sepanjang perjalanan, aku ada kena gigit pacat ! euwww ~ geli tahu kena gigt pacat dia, badan pacat tu tak nak lepas-lepas dari tangan aku, nasib ada kawan yang bwa pemetik api then bakar hujung ekor dia supaya dia jatuh.. haa lega terus, bukan aku je yang kena semua yang ikut ni kena, ada yang kena gigit belakang badan, kaki lah.. pacat ni menggigit mcam semut je cuma kalau benda ni dah hisap banyak darah kita dia boleh membesar.. aku tak nak lah tunjuk gambar pacat, geli haha korang search lah sendiri bagi yang belum pernah jumpa pacat.. kami bertolak dari pukul 9 pagi dan sampai ke destinasi tu agak-agak 11.30 lebih kalau tak silap lah..
ni lah namanya KERJASAMA, saling memimpin tangan sebab takut tergeincir, haha.. lelaki kat belakang dua orang tu budak semenanjung, dorang nak ke taman bukit tawau pun semata-mata nak pergi 'kolam air panas' kata mereka nak menikmati cuti dengan aktiviti yang berfaedah bukan nak duduk menghadap komputer main game 24 jam je.. hehehe
ni pula jambatan menuju ke kolam air panas, saat ni semua gembira sebab perjalanan tak lama sampai meskipun kami semua terpaksa mengharungi cabaran-cabaran dalam hutan seperti jalan yang curam, sungai yang deras dan yang paling geli kena gigit PACAT ! hahaa 
Tadaaa ! dah sampai pun, aik mana kolam air panas tu, haha.. tu kat belakang sana, semua bukan main excted waktu dah sampai, apalagi terus letak beg then masuk kolam air panas..
nampak tu haa ? semua nak testing air tu sama ada panas atau sejuk.. dan rupa-rupanya suhu hanya dalam kadar air suam je ==" tak apa lah yang penting dah sampai kan, hehe.. airnya nampak putih ada buih-buih begitu sebab ada sulphur kat kolam air panas yang semula jadi :)
sementara tunggu api unggun, selfie dulu Kai Wen hihihi..
yang baju merah tu lah ketua kelas kami, agak gila-gila sikit :p haha suka cari pasal dengan aku kalau dalam kelas, tapi dia juga lah yang ajar aku dalam subjek fizik sebab dia kan King of Physics gelaran dia, hahahaa.. kek terlupa bawa sebab tertinggal kat dalam kereta so sabar je lah ketua kelas hihi, ni aktiviti panggang fishball, sosej.. ayam tak sempat sebab kesuntukan masa dah :( Peringatan kepada sesiapa yang ingin masuk ke dalam hutan, jangan sesekali memakai PERFUME ! sebab serangga atau binatang lain dapat mengesan kedudukan anda dengan jelas.. sekian harap maklum ;) setakat ni je lah coretan budak kechik, inshaAllah ada masa aku update lagi, bye assalamualaikum !









Thankx For Reading :)

1 budak comel:

Sweethoneybelle said...

TAKUTNYA PACAT !!! kalao kak muni rasa nangis nak balik rumah dah . hahaha ;p

Post a Comment

no harsh words please :)