May 3, 2014

Bedah Hamster ? Sob sob =="

Assalamualaikum dan salam sejahtera, kalau tak jawab dosa kalau dijawab sayang :p hello readers, apa khbar ? alhamdulillah kalau sihat, yang tak sihat tu makan ubat biar cepat sembuh :) sebetulnya ni cerita lama tapi nak dikongsi juga, hihi :p topik hari ni tentang HAMSTER, hahaa. Sebab budak form 6 aliran sains ni terpaksa bedah hamster :( ini lah tanggungjawab seorang pelajar form 6 apatah lagi yang ambil subjek biology. Fuhh, nasib aku ambil physics, haha :p
comel kan hamster ni ? hehe, experiment ni memang nak bedah tikus tapi ditukar hamster sebab tikus busukk ! Hahahaa *ketawa kejam

nampak tu hamster, siap tunjuk muka sedih lagi.. hehee kalau lah dia pandai bercakap ni kan, mesti dia bilang "comelnya diri ini, tapi kenapa aku juga dipilih untuk berkorban :(" hahaha, merapuh sudah budak kechik ni..

ni antara kawan aku yang dah korbankan hamster tersebut, siap tunjuk muka bangga lagi meskipun dah membunuh, haha :p budak biology dalam kelas ada 12 orang, so cikgu memang awal2 dah prepared 12 ekor hamster untuk dibedah. teacher say no sharing2, you must do it urself.. hehe

naa, ni hasil hamster dibedah. Zoom in untuk korang lihat bahagian usus, bladder, kidney dan lain2..

hahaa, saja je nak letak gambar budak fizik. asal korang tahu, ni experiment nampak je senang tapi susahhh ! yang panjang macam papan tu namanya Wheatstone Bridge. kawan aku tuh sedang teliti untuk dapatkan reading for galvanometer, tu lah muka pun serius je tak pandai senyum. hahahaa :p

sepet je mata budak kechik ==" haha, maklum lah cina kan, kalau dah senyum tu mata terus jadi sepet then gigi taring keluar :3 untuk pengetahuan korang, budak fizik dalam kelas tinggal 5 orang iaitu 2 perempuan 3 lelaki, nampak gambar atas tu, two girls that wear batik is the only student physics girl, hehe :) last but not least, untuk adik2 yang nak masuk form 6 aliran sains tu kalau boleh berusaha lah, sains memang bukan mudah but you must work hard and always believe in yourself that you can do it. Throw away bad attitude especially lazy, Ok ? Setakat ni je lah coretan aku, next time sambung cerita lagi erkk, hehe.. 






Thankx For Reading :)

5 budak comel:

Harith Iskandar said...

kesiannyerrrrrr :/

SS KhayLa said...

aloooo kesian hamster . dulu masa kitorang form 4 ade jugak bedah katak utk subjek biologi huhu :)

BudakVanilla said...

cian lak tngok hamster tu. . :'(

cikmisi leen said...

pehh, besah hamster? alahhh.. comellnya.. survive blik tak hamster tuh? hehee =P .. kitaorang dlu maen katak jek.. hoho

Fhatin Amelia said...

uwaa sedey tengok si comel kena bedah :'(

Post a Comment

no harsh words please :)