Jan 29, 2014

FRIENDSHIP :) #Part 1

Assalamualaikum and hai ! lama tak bersua, maklum lah budak stpm sekarang busy dengan pbs masing2.. hehe, ok straight to the point.. we know that friend is important person in our life.. so far i have a lot of friend since i was baby, i guess ? hehe.. besides, not all people now we can trust fully because sometimes we didnt know what are their planning inside their mind when they want to become our friend.. outside look like an angel but inside maybe an evil ? kan, i think so.. to choose a friend we must look their outside and inside so we can easily closed to them right :)
tanpa memperlengahkan masa, aku nak kenalkan seorang sahabat yang aku kenal sejak form 6.. first time aku kenal dia masa orientasi form 6, kalau tak silap waktu itu budak form 6 yang baru masuk sekolah disuruh buat kerja amal lah katakan.. jadi kebetulan aku dengan dia satu group dalam kerja amal mewarna dinding bangunan sekolah.. so, at my first sight.. she looks like kind girl and not arrogant.. aku pun berkenalan lah dengan budak ni.. mehh terjah siapa orangnya, hehe ;)
Her name is Siti Aisah.. she comes from another school which is smk pasir putih.. do we looks like have chemistry ? haha, kalau diingat balik kenangan semasa 6 rendah.. baju dengan tudung selalu berlanggar warna kan, hehe.. dalam minggu kedua, dah masuk kelas study subjek kimia.. waktu itu cikgu tanya balik ilmu yang dipelajari semasa tingkatan lima, aku langsung tak ingat, dia ni ingat pula.. but when i want to ask her, i already forget her name.. arghhh ! aku panggil dia kawan jak lah then dia bilang 'nama mu izah kan' ? uhh, bolehnya dia ingat nama aku tapi aku tak ingat lah pula.. i'm feel sorry with her and start from that day i realise that friendship are not build just for one or two days.. 
Dia ambil subjek fizik dan aku pun ' wahh, happy lah kan ada kawan yang temankan'.. after a few month, she get an interview for Pembantu Pegawai Kastam.. i feel like no semangat for study fizik, because if she success to get the interview, i will be the only girl in subjek fizik.. huhh, aku pun berdoa lah.. kalau dah jodohku memang sendiri dalam subjek tu aku kena terima kerana semua ini adalah rancanganNya :) when the result of that inteview come out, i was like happy because i'm not alone, but in same time i feel sad for her because what she want to achieve are not success.. i just give advice for her and ask her redha dengan takdir yang dah ditentukanNya.. persahabatan kami telah terjalin selama 8 bulan lebih, tapi rasa mcam dah bertahun berkawan.. she always give me motivation when i'm not in right path, she also teach me some islamic value so i can more nearer with ALLAH SWT.. thanks for become one of my best friend eventhough sometimes i make you feel annoying with me ? haha :p
rewind back our memories ~ ni waktu kita ikut aktiviti larian patriotik if im not mistaken, haha.. sorry if im a forgetful person.. hehehe ^^ did you remember that, when i was success for my interview Medical Asistant.. i was happy but i also feel like our friendship macam setengah jalan begitu.. aku sedih sebab risau nanti di tempat baru kena cari kawan baru lagi, untuk pengetahuan korang, memang aku ni peramah tau tapi aku ni jenis susah sikit nak rapat dengan seseorang sebab bukan senang nak mencari seorang sahabat yang boleh menemani kita disaat senang ataupun susah, kan ? but after i know that my destiny is form 6, i was in sad mood but for the same time i feel grateful because i can meet you again Aisah ! hehe ;)
last but not least, thank you for always by myside.. 'kau ada dikala ku suka, dikala ku duka'.. never forget me k ? i know after finish our stpm we will take our own way, but i hope that you can remember me foreverand insyaAllah our friendship can build until Jannah.. i really appreciate that ALLAH heard my doa'.. syukran jazillan :) xoxo BFF


Thankx For Reading :)

0 budak comel:

Post a Comment

no harsh words please :)