Nov 7, 2013

STPM is on the corner..

Assalamualaikum dan salam sejahtera.. hello , ada orang kat sana kah ? hmm , terlupa pula diri ini adalah seorang penulis blogger.. hehe.. kesian kat blog ni , lama tak diusik.. okay , seminggu lebih lagi aku bakal menghadapi peperiksaan STPM Penggal 1.. huu , dengar pun macam seram je.. hehe , everything aku dah prepared dengan secukupnya tapi ilmu yang diberi oleh guru-guru harus dipraktikkan.. so far , ok je cuma kebelakangan ni terasa penat kalau dah belajar melebihi had waktu , intijahnya 'we must study according to our biological clock'.. betul tak ? Banyakkan ulang kaji dan pastikan rehat setiap 20 minit mengulang kaji..

Erm , aku nak share beberapa tips agar tidak mudah lupa dengan nota yang sudah kita belajar..
- jangan makan kepala ikan
- jangan makan organ dalaman
- jangan minum semasa makan
- jangan melihat buih
- jangan makan sehingga terlalu kenyang
- banyakkan makan makanan yang mengandungi soya seperti tempe . tauhu
- banyakkan makan kismis , kurma , madu dan kekacang

Aku harap tips kat atas dapat memberi manfaat kepada kawan-kawan blogger yang bakal menghadapi exam tak kira lah SPM atau STPM , jangan berhenti berusaha dan berdoa kepada ALLAH agar segala urusan kita dipermudahkan.. secara kesimpulannya , semoga berjaya kepada calon-calon yang menghadapi peperiksaan termasuklah saya sendiri.. hehe :D

Thankx For Reading :)

0 budak comel:

Post a Comment

no harsh words please :)