Aug 4, 2013

Badan anda SEIMBANG ke tak ?

Good morning semua ! Ada orang disana ke ? Okay , hari ni dah masuk ramdhan ke-26 , thats mean tinggal 4 hari lagi bakal menjelang bulan syawal.. nak sedih pun ada , nak gembira pun ada , perasaan yang bercampur baur lah katakan.. Okay , lets start our topic today !
Semua orang tahu bahawa perempuan suka menjaga penampilan , termasuk lah aku sendiri.. *mana dah perempuan yang tak menjaga penampilannya kan ! :P  SEIMBANG ? seimbang dari segi makanan lah kan , kalau makanan seimbang , badan pun ikut menjadi seimbang , hehe.. yang penting badan tak terlebih berat mengikut Body Mass Index ( BMI ).. tak tahu mengira BMI , mehh aku ajar :)
 Contoh : katakan berat badan anda 55 kg dengan ketinggian 1.56 m
Cara mengira BMI : 55 / (1.56 x 1.56)
Kurang dari < 20 : Kurus
20 hingga 25 : Berat badan unggul
25 hingga 30 : Berat badan berlebihan
Lebih dari > 30 : Obesiti

setakat tu je yang aku nak kongsi pada pagi ini , next time sambung lagi ! Selamat berpuasa dan selamat bercuti ;) kalau dah kira BMI tu , jangan lupa drop komen anda ! aku pun nak tahu juga korang makan makanan seimbang ke tak , hehehe..

Thankx For Reading :)

1 budak comel:

Harith Iskandar said...

hoho sy seimbang sbb jenis jage badan....konon :p

Post a Comment

no harsh words please :)